lunes, 17 de junio de 2013

Convocatòria Assemblea General


Benvolgut soci/a (i amics/es):

El dijous 27 de juny d’enguany, farem l’Assemblea General Ordinària de l’associació a les 18,30 hores, al local social c/Daoiz i Velarde nº 30, al barri de Sants de Barcelona, metro línies vermella i blava “Plaça de Sants”.

Amb el següent ordre del dia:
1. Aprovació, si s’escau, de l’acta de la sessió anterior.
2. Aprovació, si s’escau, dels comptes de l’any 2012.
3. Activitats fetes durant 2012.
4.-Pressupost 2913
5. Previsió d’activitats 2013: Congres del Lliurepensament  2013, continuació Campanya apostasia, estand festa major de BCN, millora de les tecnologies digitals, altres.
6. Incorporació a les organitzacions internacionals AAI i AILP.
7. Posició de l’associació respecte del dret a decidir
(no confondre amb un posicionament sobre les possibles respostes).

8.-
Canvi del nom de l’associació per: Ateus i Lliurepensadors de Catalunya.
9.-
Elecció President i Vicepresident. La proposta de la Junta es que segueixi de president Albert Riba i sigui la Vicepresidenta Fina Pizarro

10. Torn obert de paraules.

Esteu convocats tots els socis, i convidats els simpatitzants. Durant la trobada hi hauran butlletes d’inscripció per a fer-se soci. Es fa imprescindible la presencia del màxim nombre d’assistents per assentar el funcionament de la nova junta i augmentar la col·laboració en la posada en funcionament de les activitats.

Podran exercir el dret a vot tots els socis que hagin estat admesos abans del inici de l’Assemblea i estiguin al corrent de pagament.

Els simpatitzants podran assistir a l’Assemblea però no podran votar i nomes se’ls concedirà la paraula si el President ho considera convenient.

Acabada l’Assemblea, anirem a fer un sopar de germanor per parlar distesament dels projectes i propostes de futur. Ho farem a un restaurant proper al local amb un preu assequible.

Salutacions cordials

Albert Riba

PD's: al blog http://documentosracionales.blogspot.com.es   hi  trobareu alguns documents preparatoris de l’assembles i, darrera la convocatòria, hi veureu comentaris sobre el tema de la proposta de canvi de nom. També podeu escriure els vostres comentaris.

Per conèixer les organitzacions a les que es proposa adherir-nos  aquí teniu els enllaços:
AAI: http://www.atheistalliance.org/
AILP: http://www.internationalfreethought.org/


1 comentario:

  1. CANVI DE NOM DE L'ASSOCIACIÓ- DUES VALORACIONS

    La valoració legal (d'acord als nostres estatuts).

    Segons l'article 39 dels nostres estatuts, aprovats fa ben poc, per canviar el nom de l'associació (art. 1) fan falta els següents requisits:
    1. S'haurà de fer en una Assemblea Extraordinària convocada amb aquest fi.
    2. S'haurà d'aprovar per majoria de 4/5.

    Així, NO és pot per fer en una Assemblea Ordinària.

    Em sembla sorprenent que no t'hagis adonat i que sigui jo, que estic cada cop més al marge, qui t'ho hagi de recordar.
    Aprofito per recordar-te també l'inici de l'art. 30: "És funció del President complir i fer complir aquests Estatuts..."


    La meva opinió personal:
    Canviar el nom d'Ateus tot fent una ampliació a d'altres col·lectius (lliurepensadors) em sembla un proposta erràtica, desencertada i irritant o, fins i tot, provocadora.

    1. Erràtica perquè fa ben poc que hem canviat el nom de l'associació, segons la nova normativa.
    El canvi va ser per motius legals, i no hi va haver cap controvèrsia, tothom tenia clar que érem i haviem de ser (Associació d') Ateus de Catalunya. Ni més ni menys.
    Cal dir que, si la modificació del nom es portés a terme, caldria modificar també molts articles, ja que es fa referència explícita només als ateus, p.e.: art. 2.1, 2.2, 2.5.

    2. Desencertada perquè hi ha un salt molt important entre els ateus (nosaltres) i els lliurepensadors, ja que aquest últim és un col·lectiu on tenen cabuda també els deïstes.
    (Perquè no canviem el nom i l'ampliem per tal d'incloure també als religiosos moderats? Segur que així augmentem el nombre de socis...)

    3. Irritant perquè crec que és unànim el fet de ser i sentir-nos ateus, i expressar-nos o manifestar-nos com a tals. Mai he escoltat cap company de nosaltres que parli d'ell com a lliurepensador.
    Així, incloure els lliurepensadors entre nosaltres és posar la llavor de la controvèrsia i de la discussió sobre allò que ens defineix i uneix com a col·lectiu: el fet de ser ATEU. Ni més ni menys.

    Si el canvi de nom respon a una estratègia per a ampliar el nombre de socis o obrir l'associació a d'altres col·lectius, no és necessari fer això. Si mirem l'últim paràgraf del preàmbul ho entendrem:

    "[...]Per aconseguir-ho subscrivim aquests estatuts, que pretenen convertir-se en els fonaments per a la construcció d'una unió lliure d'ateus, agnòstics, lliurepensadors, escèptics i racionalistes desitjosos ..."


    Albert, et reitero que cada cop em sento més allunyat de la deriva que està prenent l'associació.

    Pel que fa a les incorporacions d'Ateus de Catalunya a AAI i AILP, caldria explicar amb deteniment i sense estalviar detalls quines avantatges comporta i quines obligacions.
    No caldria recordar que és necessari considerar la poca participació que hi ha a la nostra associació i vigilar qualsevol increment en la feina o responsabilitats.

    Salut,

    Autor conegut, pero publicat sense la seva autorització. Per això no s'identifica. Es publica per la seva importancia i contingut. l'Administrador del bolg.

    ResponderEliminar